Over Daisy & Jeroen

Barrel Restaurant

Op de Mechelsesteenweg 436 in Lier vindt u Restaurant Barrel, een voormalige villa die werd omgebouwd tot restaurant waar men vertoeft in een huiselijke sfeer onder begeleiding van lichte jazz, waar de tijd even stilstaat en de ambacht tijd heeft om te rijpen.

Zes jaar geleden startte een jong horecakoppel zijn eigen restaurant in een prachtig herenhuis in Hoogstraten, Maison Thirion. Zij zijn in maart 2020 verhuisd naar Lier en schrijven, hier onder de naam Barrel hun hernieuwde versie.

Generic placeholder image

Barrel is met 30 couverts eerder kleinschalig van concept. Bewust, want Jeroen en Daisy hechten veel belang aan authenticiteit, kwaliteit en ambachtelijkheid. Zo wordt alles in eigen huis bereid. De chef, een beenhouwerszoon die zelf nog bij Luc De Laet aan de slag is geweest, koopt z’n vlees en wild op z’n geheel in om het zo volledig zelf te kunnen versnijden of – bijvoorbeeld voor een haasbereiding – het vlees op z’n geheel aan te braden. Het geeft hem ook de kans om elk karkas van snuit tot staart te benutten, wat meteen betekent dat liefhebbers van bijvoorbeeld orgaanvlees hier altijd ruim aan hun trekken komen.

Droeg het restaurant in de beginperiode een beetje de stempel van vleesrestaurant, dan heeft Jeroen ondertussen ruimschoots bewezen ook vakkundig met vis en groenten om te springen – er staat zelfs een veggie menu op de kaart. De basis van de keuken is Frans, maar de chef verrast zijn gasten graag met wereldse invloeden. Maar of het nu Frans, Belgisch of elementen uit de wereldkeuken is: steeds vormen dagverse, seizoensgebonden streekproducten de basis van de bereidingen. Dat maakt dat de kaart vaak wordt aangepast.


Chef Jeroen

Jeroen houdt van kwaliteit en ambacht, het mag met een twist. Hier wordt alles huisbereid op een Franse basis met wereldse invloeden en met vele lokale producten die elkaar versterken.

Verder trekt hij graag zijn moestuin in voor het kweken van (vergeten) groenten en kruiden die daarna de weg naar de keuken vinden.

Gastvrouw Daisy

Ze verwelkomt u met haar charmante lach zodat u zich onmiddellijk thuis voelt. Verder kan u zich laten meevoeren met, de door haar gekozen, wijn- en bierarrangementen.

Daarnaast kan ze u ook adviseren bij de keuze uit onze kaart met wijnen vanuit de hele wereld en vergeet hierbij ons eigen land niet.

  • Over Barrel
  • Daisy en Jeroen verwelkomen u graag in Barrel voor een gastronomisch diner. Laat u culinair verwennen op een hoog niveau!
  • Openingsuren
  • ma: gesloten
  • di - vr: 12:00 - 14:00 | 18:00 - 21:00
  • za: 19:00 - 21:00
  • zo: 12:00 - 14:00 | 18:00 - 21:00

  • Disclaimer
  • Cookie Policy
  • Privacy Policy

© 2020 Barrel Restaurant
powered by chuck.be